Субота, 27.04.2024, 06:17
Вітаю Вас! | RSS
З питань розміщення реклами в журналі звертайтесь за телефоном: (098)091-09-32, (0564)74-90-50
Прайс-лист на книжкову продукцію



Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Друзі сайту
Редакція Газети "Звезда-4"
Наш Блог
ЛітАкцент
ЛітФорум
Головна » 2013 » Листопад » 7 » Презентація нової книжки Григорія Гусейнова у Дніпропетровську
13:36
Презентація нової книжки Григорія Гусейнова у Дніпропетровську
Прес-реліз

зустрічі з головним редактором журналу "Кур’єр Кривбасу", письменником, лауреатом Національної премії України імені Т.Шевченка
Григорієм Гусейновим
у Дніпропетровському національному університеті
та
Дніпропетровському обласному інституті
післядипломної педагогічної освіти


У рамках проведення презентації нової книжки
"Між часом і морем. Колекція невигаданих історій"
(видавництво "Ярославів Вал", 2013)
22 листопада 2013 року о 8.30 
в обласному інституті післядипломної педагогічної освіти (вул. Свердлова, 70)
та
об 11.10 в національному університеті (пр. Гагаріна, 72) 
відбудеться зустріч з
автором книги, лауреатом Національної премії України ім.Т.Шевченка
Григорієм Джамаловичем Гусейновим

Григорій Гусейнов - головний редактор найбільшого та найвідомішого в Україні часопису "Кур’єр Кривбасу", заснованого у березні 1994 року. За дев’ятнадцятилітній період журнал здобув популярність у вітчизняного і зарубіжного читача. Вміщує твори художньої літератури, публіцистику, мемуаристику, статті з актуальних проблем суспільного життя, матеріали про духовне і національне відродження України, її історію, культуру, мистецтво. Представлено також твори репресованих і забутих авторів. Багато уваги приділено талановитим авторам-початківцям.
Нова книжка "Між часом і морем. Колекція невигаданих історій" складається з двох частин - "Тонка калинова гілка" та "Гість у царстві степу". Її можна витлумачити як спробу з’ясувати, чи насправді час всемірний, а вчора, сьогодні та завтра лише чергуються у безкінечному повторі, засвідчуючи плинність сущого, його випадковість та невизначеність. Варто змінити незначну деталь чи потрапити в неочікувану ситуацію, розкрити текст на хтозна-ким визначеній сторінці чи випадково зустріти невідому людину й раптом побачити себе або в далекому минулому, де ти не міг жити, або в майбутньому, ще більш загадковому.
...Степ - реальність, що стоїть поза звичайним побутуванням. Тут щохвилини, ніби в дитячій іграшці з кольоровими скельцями, відбуваються дивовижні метаморфози, безкінечний, фізично відчутний рух часу, ніким не зафіксований простір, що його в Степу не можна вважати матеріальним, а на додачу виникає бурхлива уява, яку для митця цей простір вивільняє.
...Ближче зійшлися Леонід Андреєв і Олександра Велигорська 1896 року, коли горизонти для молодого письменника неочікувано проясніли й він відчув під ногами твердий грунт. У цьому світі, виявляється, існує дивовижне створіння з бездонними очима - Шура Велигорська. Як казав Борис Зайцев, "нежная и тихая девушка". Здавалося, вона знала щось, чого не слід знати, неможливо знати. Й було це не за віком, ані за її долею. Вже тільки тому його життя віднині не могло залишатися пустелею, і це напевно. В щоденнику Леонід Андреєв записав: "По-моему, совершенно излишне рассказывать о том, как это случилось, что я полюбил Шурочку и сгораю так крепко. Почему все во мне тянется к Шурочке, как цветы к солнцу, и, как цветы без солнца, замирает без ласки?"
..."Зелена тема" мене займала багато літ, й оминути на краєзнавчих стежках емоційного дивака-одесита не міг за будь-яких обставин. Називали ентузіаста Аполлоном Олександровичем Скальковським (1808-1899). Він мав рідкісну працездатність, конкурувати з ним міг хіба один з його синів, Костянтин Скальковський (1843-1906). Не випадково, коли хлопець підріс, батько охоче брав його з собою в мандрівки. Згодом Скальковський-молодший став талановитим прозаїком та мемуаристом, одночасно чудовим організатором, службовцем-педантом. Він навіть генетичну здатність усіх російських канцеляристів неодмінно брати хабарі використав по-своєму, виявивши при цьому осібну шляхетність: гроші направляв літнім незабезпеченим актрисам. Його дитяча пам'ять зберегла безліч прикметних дорожніх подробиць, екзотичних одеських сюжетів, влучно зауважених ситуацій і деталей. 

Запрошуємо на зустріч ЗМІ, всіх бажаючих, прихильників творчості,
де Ви зможете придбати книжки, виступити на презентації,
поспілкуватися з автором, узяти автограф.
Переглядів: 687 | Додав: courier-kr | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: