П`ятниця, 29.03.2024, 07:35
Вітаю Вас! | RSS
З питань розміщення реклами в журналі звертайтесь за телефоном: (098)091-09-32, (0564)74-90-50
Прайс-лист на книжкову продукцію



Форма входу
Пошук
Календар
«  Жовтень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Друзі сайту
Редакція Газети "Звезда-4"
Наш Блог
ЛітАкцент
ЛітФорум
Головна » 2012 » Жовтень » 4 » Презентація одеського номера журналу "Кур’єр Кривбасу"
09:28
Презентація одеського номера журналу "Кур’єр Кривбасу"
Презентація одеського номера журналу "Кур’єр Кривбасу", зустріч з головним редактором, лауреатом Національної премії України імені Т.Шевченка, секретарем Спілки письменників України Григорієм Джамаловичем Гусейновим

У рамках проведення традиційних осінніх зустрічей в Одесі 12 жовтня 2012 року, п’ятниця, о 18.00, у книгарні-кав’ярні "Український дім", вул. Катерининська, 77 запланована презентація одеського номера найбільшого в Україні літературно-мистецького журналу "Кур’єр Кривбасу" і зустріч з його головним редактором, письменником, лауреатом Національної премії України імені Т.Г.Шевченка Григорієм Гусейновим. 
"Кур’єр Кривбасу" - український культурологічний часопис, заснований у березні 1994 року. За майже двадцятилітній період здобув популярність у вітчизняного і зарубіжного читача. Вміщує твори художньої літератури, публіцистику, мемуаристику, статті з актуальних проблем суспільного життя, матеріали про духовне і національне відродження України, її історію, культуру, мистецтво. Представлено також твори авторів діаспори, переклади з різних мов. Редакційний портфель формує, добирає матеріали головний редактор журналу "Кур’єр Кривбасу" Григорій Гусейнов.
Від перших номерів часопис позиціонував себе як видання, що працює не лише з відомими митцями-професіоналами, а й сприяє популяризації талановитої молоді (рубрика Олега Коцарева "Нові автори нового століття").
Україномовне видання "Кур’єра Кривбасу" пропонує протягом 2012 року твори відомих українських авторів: Ю.Мушкетика, Д.Павличка, Ю.Щербака, В.Базилевського, Б.Бойчука, Віри Вовк, М.Слабошпицького, Р.Іваничука, М.Стеха, С.Вишенського, С.Жадана, Ю.Буряка, В.Даниленка, М.Стріхи, В.Слапчука, Л.Таран, Є.Кононеко, Т.Зарівни, М.Кіяновської, О.Деркачової, А.Малігон, В.Неборака, А.Кондратюка, А.Любки, Д.Дроздовського, В.Махна, переклади Олекси Логвиненка, Наталі Іваничук, Оксани Курилас, Володимира Брюггена, Ігоря Пізнюка, Юрія Завгороднього, Божени Антоняк, Андрія Любки тощо.
274-275 число (вересень-жовтень) журналу "Кур’єр Кривбасу" представлене відомим прозаїком з Одеси Анатолієм Колісниченком, який подає дві новели - "Христа розпинали в матері" та "Ймовірність месії" з роману "Євангеліє від Гоголя". У розділі "Витоки" опубліковано два матеріали - "Спомин про побратима" одеського викладача Володимира Шлапака, який розповідає про своє знайомство з поетом і публіцистом, патріотом Василем Барладяну-Бирладником, про нелегкі випробування, що випали на долю цієї непересічної особистості, та "Листи з Майми" одеського краєзнавця Тараса Максим’юка, присвячені світлій пам’яті Миколи Руденка та Василя Барладяну. Важкі роки таборів, переслідування влади протягом 70-80-х років минулого століття, участь у дисидентському русі - ці та інші події з життя двох відомих діячів українського відродження висвітлені у статті. З аудиторією зустрінуться головний редактор часопису Григорій Гусейнов, а також вищеназвані автори журналу.

Вхід вільний.
Переглядів: 975 | Додав: courier-kr | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: