Вівторок, 16.04.2024, 18:49
Вітаю Вас! | RSS
З питань розміщення реклами в журналі звертайтесь за телефоном: (098)091-09-32, (0564)74-90-50
Прайс-лист на книжкову продукцію



Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Архів записів
Друзі сайту
Редакція Газети "Звезда-4"
Наш Блог
ЛітАкцент
ЛітФорум
Головна » 2015 » Лютий » 5 » Нагорода колеги, колишнього Червоногірничанина
11:23
Нагорода колеги, колишнього Червоногірничанина

Як стало щойно відомо, колишнього працівника міської газети "Червоний гірник", відомого українського письменника, лауреата Національної премії України імені Т.Шевченка, члена Спілки письменників України Григорія Гусейнова нагороджено нагрудним знаком "За заслуги перед містом" III ступеня.

 

- Ваші колеги з "Червоного гірника" вітають Вас з такою відзнакою. В часі вона співпала зі святкуванням дев’яносторіччя газети. Очевидно, це не випадковий збіг?

- Напевно так. На посаді голови профкому "Червоного гірника" мені пощастило брати участь у підготовці та проведенні святкування шістдесятиріччя "Червоного гірника". Це було в грудні 1984 року. Але, як мені здалося, минулого року все було значно тепліше й просто людяніше. Це відчувалося в залі і на сцені музичного училища. Приємно було бачити серед присутніх старше покоління журналістів. Цих людей у місті чудово пам’ятають і глибоко шанують. Дай Бог їм здоров’я і довгих років життя.

- Минулий рік і для "Кур’єра Кривбасу" теж став ювілейним: Ви відзначили його двадцятиріччя, і вийшло трьохсоте число журналу.

- Здавалося, лише вчора я тримав у руках перший номер тоді скромного, на шістнадцять сторінок, журналу, а сьогодні це фоліант на триста-чотириста сторінок. У ньому вважають для себе за честь друкуватися найвідоміші українські письменники. Наприклад, у цьогорічному списку на здобуття Шевченківської премії майже всі претенденти - наші автори. Серед них такі знамениті люди, як колишній посол України в Ізраїлі, Канаді, США, письменник з колосальним авторитетом Юрій Щербак або інший знаковий письменник останніх двох десятиліть Кость Москалець. Ми довго міркували, як відзначити двадцятиліття журналу, й зійшлися на думці випустити том листів, що їх отримували протягом тривалого часу. Таких зібралося кілька тек. Тоді ми відібрали листи відомих письменників, діячів культури, вчених, політиків, яких, на жаль, уже немає серед нас. Том виявився дуже солідний, майже сімсот сторінок. Зараз над ним працюємо.

- Ви себе зарекомендували також своєрідним прозаїком. Не так давно вийшов Ваш роман "Повернення в Портленд", у якому події відбуваються в 1960 роки. Книжка стала лауреатом Форуму видавців, отримала схвальну оцінку столичної критики. А що на черзі?

- Навесні 2015 року в київському видавництві "Ярославів Вал" повинен з’явитися мій новий роман "Одіссея Шкіпера і Чугайстра", над яким я працював останніх п’ять років. Але готувався та збирав до нього матеріали ще довше. Ця книжка про часи Другої світової війни. Події відбуваються в степовій Україні. Місто в романі не називається. Це може бути Кіровоград, Кривий Ріг, Олександрія, Херсон... Сюжетна лінія динамічна й інтригуюча, на межі детективу. Водночас це книжка про кохання в екстремальних умовах війни. Коли її задумував і вже писав, війни в Україні не було. Й ось тепер дивним чином вона виявилася неймовірно актуальною. Я ніколи не звертався до цієї теми, тому, мені здається, війна в мене змальована зовсім інакше, ніж досі в українській літературі про неї писалося. Звичайно, хвилююся, чекаючи на оцінку читачів та критиків.

- Дякуємо за розмову, Григорію Джамаловичу! Бажаємо нових творчих злетів та високих заслужених нагород!

Переглядів: 771 | Додав: courier-kr | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: