П`ятниця, 29.03.2024, 02:08
Вітаю Вас! | RSS
З питань розміщення реклами в журналі звертайтесь за телефоном: (098)091-09-32, (0564)74-90-50
Прайс-лист на книжкову продукцію



Форма входу
Пошук
Календар
«  Січень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Друзі сайту
Редакція Газети "Звезда-4"
Наш Блог
ЛітАкцент
ЛітФорум
Головна » 2013 » Січень » 17 » Черкаські письменники започаткували нову Симоненківську традицію
15:31
Черкаські письменники започаткували нову Симоненківську традицію
Черкаські письменники розпочали нову традицію по врученню Всеукраїнської премії імені Василя Симоненка, відмовившись брати участь у присудженні однойменної обласної нагороди.
Як відомо, до такого кроку черкаську письменницьку організацію підштовхнули репресії щодо членів конкурсної комісії, які в минулому році віддали престижну відзнаку головному опозиціонеру області, письменнику Леоніду Даценку за патріотичну збірку "І янгол з автоматом на плечі". Тоді губернатор Сергій Тулуб заявив, що не дав би цю книжку читати своїм дітям, і на вручення премії не прийшов… В результаті премій стало дві. 
Перша, заснована обласною владою, - вручається новим складом конкурсної комісії, який півроку тому затвердила обласна рада. До її складу увійшли в основному чиновники обладміністрації… Другу, нещодавно засновану Національною Спілкою письменників, вручає черкаська письменницька організація. При цьому, у конкурсну комісію практично стовідсотково увійшли ті письменники та літературознавці, які виявились непотрібні у провладній. Очолив її, як і колись обласну, професор ЧНУ Володимир Поліщук.
Вчора на Симоненківському вечорі у обласній бібліотеці імені Шевченка вперше було пошановано переможців другого конкурсу. Як ми вже писали, лауреатами альтернативної нагороди стали: в номінації "За кращу першу поетичну збірку" - поетеса Олена Гусейнова (м. Київ) за збірку віршів "Відкритий райдер"; в номінації "За кращий художній твір" - поетеса Наталія Горішна (м. Черкаси) за збірку поезій "Під сонцем серця".
Почесний обов’язок вітати автора найкращої дебютної збірки Олену Гусейнову взяла на себе черкаська мерія, тож конверт з нагородою поетесі вручила начальник управління культури Черкаського міськвиконкому Валентина Шепецька.



Наталію Горішну від імені конкурсної комісії привітала очільниця черкаської спілки письменників Валентина Коваленко.
Організатори конкурсу кажуть, що поки не мають грошовитих спонсорів, тому премія суто символічна.
"Головне - гідно нести звання Симоненківського лауреата", - зазначив Володимир Поліщук.
Перед початком вечора організатори і лауреати поклали квіти до пам'ятника Василю Симоненку і до його могили".

Тетяна Воронцова, 10 січня 2013 р.
(інформація з сайту "Дзвін")
Переглядів: 1050 | Додав: courier-kr | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: